Hoe creëer je een bedding voor een Bohmiaanse dialoog? (0)

Om een idee te krijgen van wat een Bohmiaanse Dialoog is, stelden we een aantal ervaren dialoogbegeleiders vanuit verschillende landen de bovenstaande vraag. 

Hun genereuze antwoorden delen we in een reeks van acht berichten op deze website.

  • Juliane Tissen is een ervaren dialoogbegeleider en heeft het afgelopen jaar met een groep Bohmiaanse dialoog gevoerd en is nu met een tweede groep begonnen, inclusief de lessons learned van het afgelopen jaar. Juliane integreert muziek en improvisatie in haar dialoogwerk.
  • Thomas Klug, Duitsland: ervaren dialoogbegeleider, actief in bedrijfsleven om daar meer dialoog te brengen, richtte in 2017 de Dialogakademie in Duitsland op met twee anderen, combineert dialoog met Theory U.
  • Beth Macy, USA: David Bohm expert en ook al tientallen jaren actief als dialoogbegeleider, schrijft op dit moment een boek over Bohm en dialoog, startte in 2018 een onlinegroep die maandelijks online bijeenkomt voor “Bohm inspired dialogue”.
  • Marie-Eve Marchand, Canada: ervaren dialoogbegeleider/trainer op gebied van Bohmiaanse dialoog, leidde veel mensen op, schreef boek ”The Spirit of Dialogue in a Digitel Age”. Het collectief Dialègs heeft haar werk voortgezet, nu ze rustiger aan doet.
  • Kees Voorberg: ervaren dialoogbegeleider die samen met Eelco de Geus het Dialoogproceswerk ontwikkelde en veel mensen in Nederland heeft opgeleid. Hij schreef met Eelco het boek “In Dialoog”.
  • Floris Rommerts, Independant Executive, Therapeutic, Spiritual and Allround Coach.
  • Hugo Skoppek, dialogue practitioner, trainer, coach.

Op 10 september hebben we in Utrecht een Bohmiaanse dialoog gevoerd. Op 17 oktober 2023 doen we dat online.

Op 15 juni voerden we een online gesprek over het bouwen van een bedding. De aantekeningen delen we graag.

Bohmiaanse Dialoog of door Bohm geïnspireerde dialoog, is gebaseerd op het gedachtengoed van David Bohm.

(Wilkes-Barre, USA, 20 december 1917 – Londen UK, 27 oktober 1992)

Hij was een in de Verenigde Staten geboren theoretisch fysicus en filosoof, die belangrijke bijdragen leverde op het gebied van de kwantumtheorie, neuropsychologie en de filosofie. Zijn interesse richtte zich voornamelijk op de aard van de werkelijkheid in het algemeen en van het bewustzijn in het bijzonder als een samenhangend geheel, dat volgens Bohm nooit statisch of volledig is. (Bron: Wikipedia)