Dialoog Netwerk Nederland
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jongeren in dialoog

26 juni 2022 @ 09:30 - 13:00

Op zondagochtend 26 juni 2022 organiseren we in Almere de workshop Jongeren in dialoog met Rudolf Kampers.

Waarden en perspectieven uitwisselen
De gevolgen van uiteenlopende crises (klimaat, armoede, oorlog, …) en systeemfouten (woningmarkt, jeugdzorg, …) zijn ronduit desastreus. Met name voor jongeren: stress, angst, depressiviteit, suïcide, burn-outs, eetstoornissen, trauma’s, verslavingen, onverschilligheid, apathie, polarisatie, …

In dialoog kunnen we achterhalen hoe het zo ver heeft kunnen komen, waar we nu staan en waar we naartoe willen. Wanneer jongeren hun krachten bundelen, in dialoog en door actie te ondernemen, kunnen ze daadwerkelijk verantwoordelijkheid nemen.
Dat roept de volgende vragen op:
Hoe kunnen wij als dialoogprofessionals jongeren ondersteunen? Hoe, wanneer en waar kunnen we vrije ruimte creëren om hun vragen en ideeën op constructieve wijze te doordenken? Hoe kunnen ze elkaar inspireren en enthousiasmeren?

Workshop
Wij nodigen je van harte uit om samen aan de slag te gaan met bovengenoemde vragen, onder begeleiding van Rudolf Kampers. De twee praktijkwijzers ‘Korte socratische dialoog’ en ‘Toekomstdenken’ kunnen ons daarbij ondersteunen. Mocht je meedoen, dan krijg je deze toegestuurd per email en verzoeken we je vriendelijk om beide praktijkwijzers voorafgaand aan de bijeenkomst te bestuderen.

Kosten: de deelnemers delen de kosten voor de locatie (€ 95,- excl. btw) & catering; er is geen gezamenlijke lunch. Rudolf en Annemieke brengen geen kosten in rekening voor het verzorgen en organiseren van deze workshop.

Aanmelden vóór 13 juni 2022 kan via deze link. De inschrijving sluit op 13 juni 2022, of eerder wanneer het maximum aantal deelnemers (25) is bereikt.

Gegevens

Datum:
26 juni 2022
Tijd:
09:30 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Stichting Live-to-Be; https://live-to-be.com/
Ubuntulaan 31
Almere-Oosterwold,

Organisatoren

Annemieke de Vries
Rudolf Kampers