Mijn Profiel

Voornaam
Joop
Achternaam
Kools
Email
joopkools@gmail.com
Informatie over
Mijn fascinatie voor dialoog startte met t boekje van Jos Kessels "Socrates op de markt". Ik ging me verdiepen in socratische gespreksvoering. Na flink wat training startte ik met Socratisch Cafe Utrecht in 2009, ook Utrecht in Dialoog kwam op mn pad en t begeleiden van dialogen werd naast n hobby steeds meer een onderdeel van mn leven zowel in vrijwilligerswerk als professioneel. Later kwam daar ook nog t begeleiden van Moreel beraad, n geweldige reflectie methode bij.
Achtergrond
Ik ben opgeleid als vormingswerker en professional in leren en ontwikkeling. En heb dit dus aangevuld met socratische gespreksvoering.
Missie/belofte
Mijn eigen bedrijf heet Ont-moeting, met als missie bij te dragen aan verbinding en aan zelfonderzoek. Vind wegen naar hoe jij in t groter geheel tot je recht kunt komen en kunt bijdragen aan rechtvaardigheid van t groter geheel waar jij deel van uit maakt.
Ervaring met dialoogbegeleiding
Inmiddels 15 jaar ervaring in begeleiden van socratische dialogen, dialogen met de methode van apreciative inquiery, en Moreel Beraad.
Motivatie
Dialoog is nu n integraal onderdeel van mn leven.
Inbreng/verder brengen
Ik ben ook vrijwilliger in t Stadshospice Utrecht en de Nederlandse Ver. voor Vrijwillig Levenseinde. En houd me nu veel bezig met gesprek rond de laatste levensfase. Recent met de dialoogreeks "Leven met vragen rond de dood".
Netwerken/bewegingen
Socratische Cafees, Hoog Spel, Utrecht in Dialoog, NVVE,
Joop Kools heeft nog geen blog bericht gemaakt.