Dialoog Netwerk Nederland
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Socratisch Gesprek: De waarheid vertellen

2 mei @ 19:30 - 22:00

€10.00

In rechtszaken zweren getuigen “de waarheid te vertellen, de hele waarheid en niets dan de waarheid”. In het echte leven wijken we soms af van de waarheid. Soms liegen we niet per se, maar laten we cruciale feiten weg om een situatie in ons voordeel voor te stellen. Of we slaan belangrijke feiten over omwille van de efficiëntie, omdat er onvoldoende tijd is om op alle details in te gaan. Toch kan ook dit tot gevolgen hebben dat de waarheid wordt verdraaid. En dan kunnen er momenten in ons leven zijn waarop we ons gewoon niet volledig bewust zijn van wat waar is en wat niet, omdat we onszelf voor de gek houden op basis van een bepaald concept dat we van onszelf en van anderen hebben.

We hebben allemaal mensen ontmoet die “ja” tegen ons zeiden en waarvan we later ontdekten dat ze eigenlijk “nee” bedoelden. – Hoe heeft dit onze relatie beïnvloed?

Je hebt vast wel eens mensen ontmoet van wie je vermoedde dat ze een verborgen agenda hadden. – Heeft dit gedrag een vertrouwensvolle en goed functionerende relatie bevorderd? Of had het juist het tegenovergestelde effect?
Of denk aan iemand die helemaal aardig is, iemand die van dezelfde boeken, muziek, films, eten, sport etc. houdt, d.w.z. iemand die overkomt als je perfecte vriend of ideale partner. En dan kom je erachter dat deze persoon dit alleen maar deed om jou een plezier te doen. – Hoe zou jij je dan voelen? En hoe denk je dat zij zich zelf voelen?

Wat is er nodig om de waarheid te vertellen? Denk met ons mee, hoe we betere waarheidssprekers kunnen worden.

Gegevens

Datum:
2 mei
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€10.00
Site:
https://www.meetup.com/socratisch-cafe-den-haag/events/qxgvtsyfchbdb

Organisator

Hugo Skoppek
Telefoon:
06 43 978747
E-mail:
info@slowtalk.net
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Vreedehuis
Riouwstraat 1
Den Haag, 2585 GP Nederland
+ Google Maps